Star Housing Maastricht
Hertogsingel 55-B
6211 ND Maastricht
Nederland
Tel: + 31 (0)43 3030067
Mail: info@starhousing.nl

Beheer

Partner voor het totale verhuurtraject!
U kent Star Housing  Maastricht vooral van onze bemiddeling tussen huurder en verhuurder. Vanuit die basis zijn wij de afgelopen jaren echter uitgegroeid tot een echte full-service specialist op het gebied van het beheer van woningen en bedrijfsruimten.

Vastgoedbeheer is maatwerk en gebeurt altijd in nauw overleg met de eigenaar van het pand of de portefeuille. Wilt u als woningeigenaar uw huis verhuren maar ziet u wellicht op tegen het professionele contact met de huurder? Gaat u voor langere tijd naar het buitenland? Of wilt u als vastgoedbelegger een professionele en betrouwbare beheer-partner, waardoor u zorgeloos van uw  rendement kunt genieten? In al die gevallen nemen wij u graag alle taken uit handen die bij de verhuur van onroerende zaken komen kijken.

Tenslotte: de fiscus kan een zogenaamde belegging 'in Box III' ter discussie stellen indien u teveel werkzaamheden met betrekking tot uw beleggingspand zelf verricht, in welk geval  fiscale afrekening in de doorgaans nadeligere 'Box I' dient plaats te vinden! Het uitbesteden van het beheer kan dit voorkomen.

Wat is vastgoedbeheer nu eigenlijk?
Kort gezegd: vastgoedbeheer bestaat uit alle doorlopende werkzaamheden met betrekking tot de verhuur van woningen of bedrijfspanden. Denk bijvoorbeeld aan het verzorgen van alle correspondentie, incasso van de huur, administratie, en de coördinatie van het onderhoud. Star Housing Maastricht is graag uw partner in dit complete traject! Onderstaand een overzicht van de vaak voorkomende diensten:

Verhuur begint bij tijdige betaling.
Betalen de huurders op dit moment niet allemaal op tijd? Star Housing Maastricht ziet scherp toe op het nakomen van de betalingsafspraken door de huurders. Bij een eventuele achterstand of huurschuld wordt uw huurder professioneel, duidelijk en volgens een vaste procedure aangemaand, tot en met incassoprocedures toe. Deze werkwijze is uiterst succesvol gebleken. Het belangrijkste: wij nemen u deze zorg uit handen!

De complete woningadministratie - verzorgd door Star Housing Maastricht.
Tot onze administratieve taken behoren ook het doorvoeren van de jaarlijkse huurverhoging (indexering) volgens de daarvoor aangegeven richtlijnen en het maken van eindafrekeningen. Ook kunnen wij voor huurders van bedrijven een maandelijkse factuur verzorgen, geheel conform bestaande afspraken of wettelijke regelingen.

Star Housing Maastricht inspecteert de staat van het pand. Bij start en einde van de huurperiode!
Bij iedere begin- en eindoplevering (de zogenaamde check-in en check-out) van een woning, is altijd één van onze gespecialiseerde medewerkers aanwezig. U  hoeft daar dus niet meer bij aanwezig te zijn! Onze makelaar zorgt voor een compleet inspectierapport van de actuele oplevering. Indien gewenst maken wij vervolgens afspraken met huurder of verhuurder over eventuele herstelwerkzaamheden.

Klachten? Storingen? Calamiteiten? Star Housing Maastricht lost het op!
Uiteraard: in en om de woning of  het bedrijfspand wordt gewerkt, gewoond en geleefd. Daarbij gaat er soms wel eens wat stuk of dient er groot onderhoud te worden gepland. Ook in die gevallen zijn wij graag uw partner en eerste aanspreekpunt voor de huurder. Wij zorgen, indien gewenst, voor het inschakelen van servicediensten of stellen een meerjaren-onderhoudsplan op en voeren dat vervolgens ook uit. Alles in nauw overleg met u als eigenaar. Dat spreekt voor zich!

Onze beloning voor bovenstaande dienstverlening wordt doorgaans berekend door middel van een percentage van de maandelijkse, bruto betalingsverplichting van de huurder.

Wilt u vrijblijvend meer informatie? Of wilt u een keer met ons van gedachten wisselen? Neemt u gerust contact met ons op via 043-3030067 of mail naar info@starhousing.nl.